Gery viestii, ohjaa ja kouluttaa

Gery ry edistää ikäihmisten hyvinvointia ja keskittyy ravitsemuskysymyksiin.

Gerontologinen ravitsemus Gery ry perustettiin vuonna 2013. Jäseneksi voi liittyä sekä yksityiset henkilöt että yhteisöt. Yhdistyksellä on noin 200 jäsentä. Hallituksessa on osaavia ammattilaisia erilaisista organisaatiosta. Hallituksen puheenjohtajana toimii ravitsemustoimen johtaja Eija Hiltunen Gaius-säätiöstä. Yhdistyksessä työskentelee ravitsemustieteesta yliopistotutkinnon suorittaneita henkillöitä, joiden yliopistokoulutusta on vahvistettu terveydenhuollon, pedakogisen, käytännön ruuanvalmistuksen sekä viestinnän osaamisella.

Tutkimustietoa käytäntöön

Tutkimustieto ikääntyneiden ravitsemuskysymyksistä karttuu ja yhdistys seuraa aktiivisesti uusinta tieteellistä tietoa. Yhdistyksessä pidetään tärkeänä osallistumista suomalaisiin ja eurooppalaisiin tutkimushankkeisiin, jotta saamme Suomeen sovellettavaa tietoa ja lisäämme siten päättäjien sekä ikääntyneiden hyvinvointia tukevien organisaatioiden sekä myös ikääntyneiden itsensä tietoa siitä, miten omilla ruokavalinnoillaan voi edistää terveyttään.

Gery on osallisena monessa hankkeessa ja tällä hetkellä vastuulla on Veikkauksen tuotoilla rahoitetettava Voimaa ruuasta -hanke, joka levittää hyviä vinkkejä ikäihmisten arkiruokailuun ja -liikkumiseen sekä kannustaa yhdessä toimimiseen. Vuoden 2021 alussa päättyneessä Muutos lautasella -hankkeessa ohjattiin eläkeiän kynnyksellä olevia parempien ruokavalintojen äärelle älypuhelinsovelluksen avulla. Valtioneuvoston rahoittamassa Ikäruoka 2.0 -hankkeessa kehitetään ikäihmisille suunnattuja ruokapalveluita yhdessä ikäihmisten ja ruokapalvelutoimijoiden kanssa.

Gery viestii tutkimustietoon sekä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan laatimiin suosituksiin pohjautuen.

Yhdistys näkyy ja kuuluu myös sosiaalisessa mediassa asiasanoilla #voimaaruuasta, #ikaruoka, #gery, #muutoslautasella. Facebookista löydät meidät myös!

Uutiset

Tervetuloa Voimaa ruuasta -webinaariin 14.12. kello 10 23.11.2021

Ravitsemusfoorumi virtuaalisena 9.9.2021 27.3.2021

Ravitsemustreffit ja vuoden 2021 Voimaa ruuasta -teko 5.2.2021

Voimaa ruuasta viikko ja ravitsemustreffit 7.1.2021

Voimaa ja iloa ruuasta valmennukset 11.11.2020

"Voimaa ja iloa ruuasta" valmennukset 21.10.2020

ETM Laura Sormunen edistämään ikääntyneiden ravitsemusta 6.8.2020

Uudet ruokasuositukset senioreille! 31.3.2020

Voimmeko auttaa? 20.3.2020

Gery kouluttaa: Uudet ruokailusuositukset 27.2.2020

Voimaa ruuasta -teko: senioriopettajien ja opiskelijoiden ruokakurssit 4.2.2020

Ruoka yhdistää lähes puolet eri-ikäisistä yhteiselle aterialle vähintään kerran kuukaudessa 31.1.2020

Voimaa ruuasta -viikko 2020 7.1.2020

Ilmoita Voimaa ruuasta -teko! 23.8.2020

Ravitsemusasiantuntemus keskiöön ruoka-asioista päätettäessä 30.9.2019

Prof. Christel Lamberg-Allardt kunniajäseneksi 6.9.2019

Ravitsemusfoorumi järjestetään 5.9. 5.8.2019

ETT Liisa Valstasta Gery ry:n hallituksen puheenjohtaja 12.4.2019

Gery ry:n vuosikokous 11.4.2019 26.3.2019

Ikäihmisen hyvä ravitsemus varmistetaan moniammatillisella yhteistyöllä 8.2.2019

Voimaa ruuasta -viikko helmikuussa 15.1.2019

Hyvät ruokapalvelut tukevat ikääntyneiden toimintakykyä ja kotona asumista 12.12.2018

Ikäruoka-hankkeen loppuseminaari 12.12. Helsingissä 2.11.2018

Muistiviikolla katse lautaseen 14.9.2018

Geryn toimistolla henkilöstömuutoksia 20.8.2018

Suklaatutkimuksen tuloksia 3.5.2018

Väitös: Proteiinin saanti ja terveellinen ruokavalio voivat estää lihasmassan ja lihasvoiman menetystä ikääntyneillä 15.3.2018

Ilmoittaudu Ravitsemusfoorumiin Kouvolassa! 2.2.2018

Tiedote: Jaettu ateriahetki maistuu 22.12.2017

Lisää »