Gery viestii, ohjaa ja kouluttaa

Gery ry edistää ikäihmisten hyvinvointia ja keskittyy ravitsemuskysymyksiin.

Gerontologinen ravitsemus Gery ry perustettiin vuonna 2013. Jäseneksi voi liittyä sekä yksityiset henkilöt että yhteisöt. Yhdistyksellä on noin 200 jäsentä. Hallituksessa on osaavia ammattilaisia erilaisista organisaatiosta. Hallituksen puheenjohtajana toimii ravitsemustoimen johtaja Eija Hiltunen Gaius-säätiöstä. Yhdistyksessä työskentelee ravitsemustieteesta yliopistotutkinnon suorittaneita henkillöitä, joiden yliopistokoulutusta on vahvistettu terveydenhuollon, pedakogisen, käytännön ruuanvalmistuksen sekä viestinnän osaamisella.

Tutkimustietoa käytäntöön

Tutkimustieto ikääntyneiden ravitsemuskysymyksistä karttuu ja yhdistys seuraa aktiivisesti uusinta tieteellistä tietoa. Yhdistyksessä pidetään tärkeänä osallistumista suomalaisiin ja eurooppalaisiin tutkimushankkeisiin, jotta saamme Suomeen sovellettavaa tietoa ja lisäämme siten päättäjien sekä ikääntyneiden hyvinvointia tukevien organisaatioiden sekä myös ikääntyneiden itsensä tietoa siitä, miten omilla ruokavalinnoillaan voi edistää terveyttään.

Gery on toteuttanut useita hankkeita ja tällä hetkellä on käynnissä Sosiaali- ja terveysministeriön järjestöavustusilla toteutettava Voimaa ruuasta -hanke, joka levittää hyviä vinkkejä ikäihmisten arkiruokailuun ja -liikkumiseen sekä kannustaa yhdessä toimimiseen. Vuonna 2023 alkoi Muisti ja ruoka -hanke, jossa tuetaan muistisairaita henkilöitä ravitsemuksessa sekä kerrotaan aivoterveyden edistämisestä ravitsemuksen avulla. Vuoden 2021 alussa päättyneessä Muutos lautasella -hankkeessa ohjattiin eläkeiän kynnyksellä olevia parempien ruokavalintojen äärelle älypuhelinsovelluksen avulla. 

Gery viestii tutkimustietoon sekä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan laatimiin suosituksiin pohjautuen.

Yhdistys näkyy ja kuuluu myös sosiaalisessa mediassa asiasanoilla #voimaaruuasta, #ikaruoka, #gery, #muutoslautasella. Facebookista löydät meidät myös!

Uutiset

Voimaa ruuasta -webinaari - kysy ravitsemusasiantuntijalta 17.4.2024

Voimaa ruuasta -webinaari 9.4., ravitsemus ja lihasvoima 6.3.2024

Voimaa ruuasta -webinaari 13.2. - ravitsemustilan heikkeneminen 15.1.2024

Voimaa ruuasta viikko 12.-18.2.24 22.12.2023

Voimaa ruuasta webinaari: ravitsemus ja mielen hyvinvointi 12.12. 7.11.2023

31.10. Voimaa ruuasta -webinaari - Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset 26.9.2023

Ravitsemusfoorumi virtuaalisena 14.9.2023 8.5.2023

30.5. Voimaa ruuasta -webinaari, erityisruokavaliot ikääntyessä 27.4.2023

Voimaa ruuasta -juhlawebinaari 14.2., aivoterveys ja hyvä toimintakyky 3.1.2023

Voimaa ruuasta -webinaari 13.12., tunnesyöminen ja hallitsematon syöminen 22.11.2022

Gery ry on valittu vuoden 2022 Ravitsemusteoksi 7.11.2022

Voimaa ruuasta -webinaari: valmisruoat osana monipuolista ruokavaliota 22.11. 15.11.2022

Voimaa ruuasta -webinaari 14.6. klo 10 24.5.2022

Ravitsemusfoorumi virtuaalisena 15.9.2022 27.4.2022

Voimaa ruuasta -webinaari 26.4. klo 10 30.3.2022

Tervetuloa Voimaa ruuasta -webinaariin 8.2. klo 10 1.2.2021

Ravitsemusfoorumi virtuaalisena 9.9.2021 27.3.2021

Ravitsemustreffit ja vuoden 2021 Voimaa ruuasta -teko 5.2.2021

Voimaa ruuasta viikko ja ravitsemustreffit 7.1.2021

Voimaa ja iloa ruuasta valmennukset 11.11.2020

"Voimaa ja iloa ruuasta" valmennukset 21.10.2020

ETM Laura Sormunen edistämään ikääntyneiden ravitsemusta 6.8.2020

Uudet ruokasuositukset senioreille! 31.3.2020

Voimmeko auttaa? 20.3.2020

Gery kouluttaa: Uudet ruokailusuositukset 27.2.2020

Voimaa ruuasta -teko: senioriopettajien ja opiskelijoiden ruokakurssit 4.2.2020

Ruoka yhdistää lähes puolet eri-ikäisistä yhteiselle aterialle vähintään kerran kuukaudessa 31.1.2020

Voimaa ruuasta -viikko 2020 7.1.2020

Ilmoita Voimaa ruuasta -teko! 23.8.2020

Ravitsemusasiantuntemus keskiöön ruoka-asioista päätettäessä 30.9.2019

Prof. Christel Lamberg-Allardt kunniajäseneksi 6.9.2019

Ravitsemusfoorumi järjestetään 5.9. 5.8.2019

ETT Liisa Valstasta Gery ry:n hallituksen puheenjohtaja 12.4.2019

Gery ry:n vuosikokous 11.4.2019 26.3.2019

Ikäihmisen hyvä ravitsemus varmistetaan moniammatillisella yhteistyöllä 8.2.2019

Voimaa ruuasta -viikko helmikuussa 15.1.2019

Hyvät ruokapalvelut tukevat ikääntyneiden toimintakykyä ja kotona asumista 12.12.2018

Ikäruoka-hankkeen loppuseminaari 12.12. Helsingissä 2.11.2018

Muistiviikolla katse lautaseen 14.9.2018

Geryn toimistolla henkilöstömuutoksia 20.8.2018

Suklaatutkimuksen tuloksia 3.5.2018

Väitös: Proteiinin saanti ja terveellinen ruokavalio voivat estää lihasmassan ja lihasvoiman menetystä ikääntyneillä 15.3.2018

Ilmoittaudu Ravitsemusfoorumiin Kouvolassa! 2.2.2018

Tiedote: Jaettu ateriahetki maistuu 22.12.2017

Lisää »