Ravitsemusfoorumi

Ravitsemusfoorumi järjestetään virtuaalisena torstaina 9.9.2021

Ravitsemusfoorumi tarjoaa ajankohtaista tietoa ikääntyneiden ravitsemukseen, toimintakykyyn, liikuntaan ja tutkimuksiin liittyen. Teemoina ovat tänä vuonna mm. lihasterveyden ylläpito ikääntyessä, ravitsemushoito ikäihmisen hyvinvoinnin tukena hoivassa, PROMISS-tutkimuksen tuloksia proteiinivälipalojen vaikutuksesta yli 70-vuotiaiden proteiinin saantiin ja toimintakykyyn sekä syömisen hallinta virtuaalisen ÄHKY-palvelun avulla.

Ohjelmassa:

Lihasterveyden ylläpito ikääntyessä, ylilääkäri Jan Sundell, Turun yliopistollinen keskussairaala

Riittävä proteiinin saanti tukee toimintakykyä PROMISS-tutkimuksen tulokset ja käytännön kokemukset ruokavalio-ohjauksesta, ETM, ravitsemussuunnittelija Riikka Niskanen, Helsingin yliopisto

Kotiaterian rikastaminen lisää ravinnonsaantia, ETM Susanna Kunvik, Power Meals-tukimus, Porin perusturva

Hyvä ravitsemus ikäihmisen hyvinvoinnin tukena hoivassa, ETT, toiminnanjohtaja Merja Suominen, Gery ry

Apua hallitsemattomaan syömiseen, sairaanhoitaja (ylempi AMK) Suvi Björkqvist, ÄHKY-palvelu, Toimiva ry,

Kauppakierros ja elintarvikevalinnat, miten ohjaan iäkästä ihmistä, ETK Marianna Markkanen, Helsingin yliopisto

Ravitsemusfoorumi 2020

Geryn Ravitsemusfoorumi järjestettiin 10.9.2020 etänä. Foorumiin osallistui ilahduttavasti 350 ikäihmisten ravitsemuksesta ja hyvinvoinnista kiinnostunutta.

Foorumin teemoina olivat muun muussa Ikäihmisten uudet 2020 julkaistut ruokasuositukset ja uusimmat tutkimusten tuulet eläkeiän kynnyksellä olevien ja ikäihmisten hyvästä ravitsemuksesta. Lisäksi foorumissa nostettiin esille tunnesyömisen ja tietoisuuden merkitystä ruokailussa ja hyvinvoinnissa sekä muistisairaiden ravitsemuksen tukemiseen liittyviä keskeisiä asioita.

 

Ohjelma