Voimaa ruuasta -viikko helmikuussa

Gery ry järjestää 4.2.—10.2. Voimaa ruuasta -viikon, jonka avulla yhdistys haluaa edistää ikäihmisten hyvinvointia. Kutsu lounaalle eläkkeelle jäänyt kollega tai ikääntynyt naapurin viikon aikana.

Yhdessä syöminen tukee Geryn toiminnanjohtaja, ETT Merja Suomisen mukaan ikäihmisen ravitsemusta ja terveellisiä valintoja. Voimaa ruuasta -viikkoon voi osallistua jokainen tarjoamalla ruokaseuraa.

"Työssä ollessamme moni meistä viettää yhteisen ruokailuhetken työkavereidensa kanssa. Eläköityessämme yksin syöminen yleistyy, kun ainakin osalla elinpiiri pienenee ja sosiaaliset kontaktit vähenevät. Teemme todennäköisemmin terveellisempiä ateriavalintoja toisten kanssa syödessämme. Ylipäätään ruoka maistuu paremmin kun syödään yhdessä. Ikäihmisten vajaaravitsemus on yleisintä yksin asuvien keskuudessa", Suominen muistuttaa.

Yhdistys järjestää ensimmäistä kertaa tänä vuonna Voimaa ruuasta -teemaviikon helmikuun alussa.

"Teemaviikko on erinomainen hetki muistaa entistä kollegaansa, ja kutsua hänet yhteiselle lounaalle, josta saavat voimaa kaikki osapuolet. Eläköityneillä kollegoillamme voisi olla suomalaiselle työelämälle paljon annettavaa. Monet meistä kaipaisivat yrityksen ulkopuolista tukea uransa miettimiseen ja toisaalta moni eläköitynyt kaipaa työyhteisön tarjoamaa yhteisöllisyyttä. Yritysten kannattaisi hyödyntää tämä mahdollisuus", Suominen muistuttaa.

Suominen toivoo, että Voimaa ruuasta -viikon aikana lisäksi palvelukodeissa asuvien ikäihmisten omaiset nauttisivat aterian yhdessä seniorin kanssa.

"Moni ikäihminen on kertonut minulle, kuinka merkittävä hetki heille on ruokailu yhdessä sukulaisen tai ystävän kanssa", Suominen sanoo.

Myös muut yhdistykset, seurakunnat ja erilaiset kerhot voivat ottaa ruuan teemaksi viikolle. "Ruuasta puhuminen, reseptien ja ruokamuistojen jakaminen tai helppojen ruokamaistelujen järjestäminen herättää kiinnostusta ruokaa kohtaan ja herättelee myös ruokahalua. Olemme tuottaneet uuden Voimaa ruuasta esitteen, jonka on perusopas ikääntyneen ravitsemuksesta. Sitä voi tilata Gerystä", sanoo Merja Suominen.

Osallistumisestaan kannattaa viestiä myös sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #voimalounas #voimaaruuasta.

Lue vinkkejä: www.gery.fi/voimaaruuastaviikko

Voimaa ruuasta -ravitsemusesitettä voi tilata posti- ja toimituskulujen hinnalla verkon tilauslomakkeelle. Tutustu esitteeseen (pdf).