Gery tarjoaa koulutusta

Yhdistys tarjoaa luentoja ja ravitsemuskoulutusta ikääntyneiden ryhmille sekä ikääntyneiden parissa työskentelevälle ammattihenkilöstölle.

Koulutuskalenteri 2020

Koulutuskalenteriin on tullut muutoksia korona-tilanteen vuoksi!


Uudet ikääntyneiden ruokasuositukset - verkkotietoisku

Tiistaina 21.4.2020 klo 13.00-14.15

Koulutus on suunnattu ympärivuorokautisen hoidon hoiva- ja ruokapalveluhenkilöstölle.

Koulutus lähetetään etäyhteydessä GoToMeeting-ohjelman kautta. ETT dos. Merja Suominen kertoo tiivistetysti ruokasuostuksista ja kysyä voi mm. chat-toiminnolla.

Hinta: 50 e, sis. koulutusmateriaalin

Ilmoittaudu mukaan oheisella lomakkeella. Voit jättää kouluttajalle kysymyksiä lomakkeella jo etukäteen.

Ilmoittautumiset sähköisesti 14.4 mennessä sähköisellä lomakkeella.


Uudet ikääntyneiden ruokasuositukset - verkkotietoisku

Keskiviikkona 3.6.2020 klo 13.00-14.15

Koulutus on suunnattu kotona asuvien ikääntyneiden kanssa työskenteleville.

Koulutus lähetetään etäyhteydessä GoToMeeting-ohjelman kautta. ETT dos. Merja Suominen kertoo tiivistetysti ruokasuostuksista ja kysyä voi mm. chat-toiminnolla.

Hinta: 50 e, sis. koulutusmateriaalin

lmoittautumiset sähköisesti 27.5. mennessä sähköisellä lomakkeella.


Kysy tarjousta yksikkökohtaista koulutusta varten!

Verkkotietoisku voidaan pitää joko Geryn GotoMeeting-ohjelman välityksellä tai yksikössä käytössä olevan sovelluksen kautta.


Pyrimme pitämään aikaisemmin suunnitellut koulutukset ympärivuorokautisen hoidon hoiva- ja ruokapalveluhenkilöstölle sekä kotona asuvien ikääntyneiden kanssa työskenteleville myöhemmin ilmoitettuna aikana lähikoulutuksena. Silloin sisältö koostuu luennoista, hyvistä käytännöistä ja työpajatyöskentelystä:

  • Ravitsemuksen erityispiirteet ja ruokailun toteuttaminen ympärivuorokautisessa hoidossa
  • Ravitsemuksen arviointi
  • Ruokailuympäristö
  • Tehostettu ruokavalio
  • Erityisruokavaliot
  • Ravitsemuksen erityispiirteet, erityisruokavaliot, tehostettu ruokavalio ja ruokailun tukeminen kotona asuvan arjessa
  • Ateria- ja kauppapalvelut
  • Yhdessä syöminen

Ravitsemusfoorumi torstaina 10.9.2020 klo 9-16 Helsingissä Pasilassa

Ravitsemusfoorumi tarjoaa ajankohtaista tietoa ikääntyneiden ravitsemukseen, toimintakykyyn, liikuntaan ja tutkimuksiin liittyen. Teemana on ravitsemus ja aivoterveys ja puhujina mm. laillistettu ravitsemusterapeutti Anette Palssa ja tutkijatohtori Jenni Lehtisalo, FINGER-tutkimuksesta.

Ohjelma tarkentuu kevään aikana.

Ilmoittautumiset sähköisesti 1.9. mennessä. Ilmoittautumislomake avataan myöhemmin.


Gery tarjoaa koulutusta ja konsultointia tilauksesta

Kysy luentoja ja kurssien järjestämistä toiminnanjohtaja ETT Merja Suominen, sähköposti: Enable JavaScript to view protected content.

Luennot

  • Ravinnon tarve ja ravitsemustila ikääntyessä
  • Ravitsemushoito suositusten valossa
  • Räätälöity ravitsemushoito kotona asumisen tukena
  • Ravitsemuksen merkitys ja erityispiirteet vanhainkodeissa ja pitkäaikaishoidossa
  • Ravitsemustilan arviointi ja mittarit
  • Muistisairaan ravitsemus

Koulutusta yksiköille

  • Ikääntyneen ravitsemuksen arviointi, ennakkotehtävä puretaan koulutuksessa
  • Ravitsemushoidon kehittäminen moniammatillisena yhteistyönä

Koulutusta kunnille

  • Räätälöityä koulutusta kuntien kotihoidon ja pitkäaikaishoidon henkilöstölle sekä vapaaehtoistoiminassa toimiville

Neuvonta ja ohjaus

  • Yksilöllistä ravitsemusohjausta ja -neuvontaa ravitsemustieteen asiantuntijoilta
  • Ryhmätoiminta
  • Ruoanvalmistuskursseja ja luentoja ikääntyneiden ryhmille