Ikäruoka

Gery ry on mukana yhteistyöhankkeessa, jossa selvitetään ikäihmisten ruokapalveluita ja mahdollisuuksia tukea kotona asumista.

Ikäihmisten ruokapalvelut muuttuvassa toimintaympäristössä -hanke

Valtioneuvoston rahoittaman hankkeen vastuutahona toimii Helsingin yliopisto ja työryhmään kuuluu Geryn lisäksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Ammattikeittiöosaajat ry. Hankkeen päätavoitteena on tuottaa kattava kuva ikääntyneiden ruokapalveluiden nykytilasta sekä suosituksia ja ehdotuksia siitä, miten ruokapalveluja tulee kehittää, jotta ne tukevat ikääntyneiden kotona asumista.


Katsaus ikääntyneiden ravitsemuksesta

Gery tuottaa hankkeessa katsauksen suomalaisten ikääntyneiden ravitsemuksesta. Katsaus julkaistaan tällä sivulla elokuussa 2018.

Kotiaterioihin tutustuminen

Osana hanketta Gery tutustui kotiateriapalveluihin pääkaupunkiseudulla. Testasimme ja arvioimme tilattuja aterioita nelihenkisen raadin voimin. Testatuissa aterioissa oli paljon hyvää, mutta myös muutamia keskeisiä kehittämiskohteita. Lue lisää


Hankkeen lopulliset tulokset julkaistaan loppuvuodesta 2018, ja makupaloja tuloksista kerrotaan matkan varrella. Seuraa hankkeen etenemistä Facebookissa: Ikäihmisten ruokapalvelut ja muissa sosiaalisen median kanavissa: #ikäruoka

Lisätietoja hankkeesta antaa ravitsemussuunnittelija Saila Paavola, Enable JavaScript to view protected content.