Minkälainen on suomalaisten ikääntyneiden ravitsemustila ja mitä haasteita tai iloja iäkkäiden ruokailuun liittyy? Kattavia, ajantasaisia tietoja tästä ei ole olemassa, kirjoittaa Gery:n hallituksen pj. Liisa Valsta.… Lue lisää
Kirjoitus 11–20 (28)
Olemme tavanneet muutaman vuoden aikana useassa ryhmä- ja yleisötapahtumassa satoja, ellei tuhansia suomalaisia.… Lue lisää
Kevät puhkuu halua aistia värejä myös lautasella: makeita appelsiineja, vihreitä herneen versoja, kirpeää sitruunakiisseliä, punaista paprikaa. Kevään ja kesän värit maistuvat kielellä, kirjoittaa ravitsemusterapeutti Erjastiina Heikkinen.… Lue lisää
Aivoviikolla Ikäinstituutin Minna Säpyskä-Nordberg kannustaa pitämään huolta itsestään liikunnan avulla. Lue lisää!… Lue lisää
Ruuan pitää päästä huulille. Sekä puheen että tekojen kautta. Muuten se ei ilahduta eikä ravitse.… Lue lisää
Laadukas ravitsemus, fyysinen aktiivisuus, yhteisöllisyys, lukeminen ja aivojen käyttö suojaavat muistisairauksilta ja parantavat elämänlaatua.… Lue lisää
Luonnossa voi harrastaa monenmoista sienestyksestä metsästykseen, lintujen bongauksesta puunhalailuun. Ja siellä pääsee myös rauhoittumaan.… Lue lisää
Blogivieraamme Katja Pethman Maa- ja kotitalousnaisista pohtii luontotaitojen siirtämistä sukupolvelta seuraalle. Luonnonyrtit, sienet ja marjat houkuttelevat ulkoilun lisäksi keittiöön ja ruuanlaittoon.… Lue lisää
Yksinäisyyden ehkäisemiseksi on Miina Sillanpään Säätiössä kehitetty Neuvokkaiden naisten ryhmätoimintaa, joka perustuu yhteisöllisyyden ja osallisuuden vahvistumiseen, naisten omiin voimavaroihin sekä vertaistukeen, kirjoittaa Blogivieras Anne Rahikka Miina Sillanpään Säätiöstä.… Lue lisää
Marjat maistuisivat monelle ikäihmiselle, mutta aina ei pääse metsään itse. Mistä keksittäisiin tähän ratkaisu?… Lue lisää