Kirjoitus 11–20 (34)

0

Edistetään yhdessä ikäihmisten hyvää ravitsemusta

Uudet suositukset ottavat huomioon erilaiset tarpeet ravinnolle.… Lue lisää

0

Hyviä tekoja ruokailussa ja ravitsemuksessa

Hyvä ravitsemus on paljon muutakin kuin huolehtimista siitä, että saadaan riittävästi proteiinia ja muita ravintoaineita, kirjoittaa Merja Suominen Voimaa ruuasta -viikon postauksessa.… Lue lisää

0

Ruoka on rytmiä, rutiineja, terveyttä, nautintoa, yhdessäoloa

Ateriarytmi, lautasmalli ja ruokakolmio kuulostavat ehkä tavallisilta ja tylsiltä, mutta ne ovat oivallisia ohjenuoria kaikille. Jos syömisen taidot ovat hukassa, näille kolmelle kannattaa pohjata, vinkkaa Katariina Lallukka, Geryn blogivieras.… Lue lisää

0

Omilla taidoilla eläkkeelle

Senioribloggaaja Ritva Sallinen kehottaa varautumaan vanhuuteen rohkeasti.… Lue lisää

0

Slushissa innovaatioita myös senioreille

Tapasimme Slushissa mm. italialaisen hoivakoteihin liiketunnistimia suunnittelevan insinöörin. Heti aluksi hän kertoi, että eipä meitä ole Slushissa montaa, jotka ovat kiinnostuneita ikääntymisestä, vaikka se on megatrendi Euroopassa ja muualla maailmassa. Ruokaan ja ravitsemukseen liittyviä palveluita, jotka sopivat ikääntyneille, oli tapahtumassa jonkin verran esillä. Tätä puolta teknologiassa saamme siis vielä odottaa. Ehkä jo ensi vuonna näemme jotain uutta myös tällä saralla.  … Lue lisää

0

Ravitsemus on tärkeä osa kuntoutusta

Ravitsemuskuntoutuksen puolesta puhuu moni seurantatutkimus. Niissä on osoitettu, että hyvälaatuinen ruokavalio ehkäisee ikäihmisen haurastumista.… Lue lisää

1

Ruokailua ja ravitsemusta on tärkeää seurata

Minkälainen on suomalaisten ikääntyneiden ravitsemustila ja mitä haasteita tai iloja iäkkäiden ruokailuun liittyy? Kattavia, ajantasaisia tietoja tästä ei ole olemassa, kirjoittaa Gery:n hallituksen pj. Liisa Valsta.… Lue lisää

0

Väriä elämään kohtaamisista ja kasviksista

Olemme tavanneet muutaman vuoden aikana useassa ryhmä- ja yleisötapahtumassa satoja, ellei tuhansia suomalaisia.… Lue lisää

0

Saa värittää!

Kevät puhkuu halua aistia värejä myös lautasella: makeita appelsiineja, vihreitä herneen versoja, kirpeää sitruunakiisseliä, punaista paprikaa. Kevään ja kesän värit maistuvat kielellä, kirjoittaa ravitsemusterapeutti Erjastiina Heikkinen.… Lue lisää

0

Liikunta on parasta aivojumppaa

Aivoviikolla Ikäinstituutin Minna Säpyskä-Nordberg kannustaa pitämään huolta itsestään liikunnan avulla. Lue lisää!… Lue lisää