0

Voimaa ruuasta -tapahtuma sai seniorit liikkeelle

Ystävänpäivänä 14.2. järjestettiin maksuton tapahtuma Elenia Areenalla Hämeenlinnan kaupungin kanssa yhteistyössä. Tapahtumaan saapui arviomme mukaan 150 hämeenlinnalaista. Ohjelmassa oli ravitsemusasiaa sekä sukkajumppaa, erilaisia terveysmittauksia, kuten toimintakyvyn arvioita ja verensokerimittauksia.

Hämeenlinna valikoitui Voimaa ruuasta -toiminnan kumppaniksi siksi, että kaupungissa halutaan laittaa paukkuja ikäihmisten hyvinvointiin ja ymmärretään ravitsemuksen merkitys osana hyvää ikääntymistä. Oli ilo nähdä ja kokea kiinnostus omaa terveyttä ja sen edistämistä kohtaan mukavasti onnistuneessa tapahtumassa.

Miksi tapahtumia ja hulinaa? Jotta omaa terveyttä ja hyvinvointia tukevaa tietoa olisi helposti samassa tapahtumassa ja omaan tahtiin saatavilla. Tässä onnistuimmekin, kun käytävillä kuului: ”Nyt olen saanut kaikki, mitä tulin tapahtumasta hakemaankin!” Mutta oli meillä toinenkin tavoite, nimittäin Gery tutkii oman toimintansa vaikuttavuutta, ja tarvitsee siihen ikäihmisiä mukaan.

Voimaa ruuasta -toiminnan ytimessä on erilaisille senioriryhmille annettava ravitsemus- ja liikuntaohjaus. Toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla ja nyt Geryn toimesta Hämeenlinnan alueelle on koulutettu useita ammattilaisia, jotka voivat oman työnsä ohella ohjata Voimaa ruuasta -ryhmiä tai osana päivätoimeaan antaa konkreettisia vinkkejä terveyttä ja toimintakykyä edistävästä ruuasta ja liikunnasta.

Mitä otimme opiksemme? Ensi vuonna markkinoimme vielä voimakkaammin tilaisuutta, jotta yhä useampi löytää tapahtuman. Otamme myös ajoissa paikallisiin järjestöihin yhteyttä, jotta saadaan hämeenlinnalaisille entistä useamman toimijan voimin hyviä vinkkejä oman terveyden ylläpitoon.

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille, oli ilo kohdata!

Kategoriat: Ravitsemus, Liikunta, tapahtuma

Asiasanat: tapahtuma, voimaaruuasta

Kommentoi ensimmäisenä

Kirjoita kommentti