0

Voimaa ruuasta -päivään osallistuttiin aktiivisesti

Voimaa ruuasta -päivää vietettiin tiistaina 1.2.2022. Päivän tavoitteena oli muistuttaa ruokailun ja ravitsemuksen tärkeydestä ikäihmisen arjessa. Tämän vuoden viikon teemana oli ikäihmisen hyvä ravitsemus ja lihasvoima. Järjestimme tiistaina maksuttoman webinaarin, joka oli suunnattu kotona asuvien ikäihmisten hyvinvoinnin ja ravitsemuksen edistämiseen.

Ravitsemus, voimaharjoittelu ja arjessa liikkuminen kytkeytyvät tiiviisti toisiinsa. Liikkuminen edellyttää polttoainetta, jota keho saa monipuolisesta ravinnosta. Lisäksi lihakset tarvitsevat proteiinia, jotta voimaharjoittelun hyödyt tuntuvat ja näkyvät. Ravinnosta saatava proteiini varastoituu lihaksiin, kun ruokavalio on kohdallaan. Käytännön vinkkejä hyvistä proteiinin lähteistä kerromme Geryn tuottamissa ohjausesitteissä.

Webinaarissa puhuivat Merja Suominen Gerystä aiheesta Voimaa ruuasta monipuolisesti syöden, Annele Urtamo Ikäinstituutista aiheesta Voimaa lihaksiin kuntosalilta ja Pauliina Unkeri, FysioGeriatria Lihasvoimaharjoittelusta. Osallistujat näkivät myös kolme videota: Veikon (70 v) ruokavalion muutosvideon ja kaksi ohjevideota ruoanvalmistuksesta. Nämä videot ovat nähtävissä Geryn  youtube-kanavalla: https://www.youtube.com/channel/UCV4d4lCdVij7CTf-hzJnDIw

Webinaari on kokonaisuudessaan nähtävissä 28.2.2022 saakka: https://youtu.be/7PnnJYKesR0

Päivään osallistui suuri joukko ikäihmisiä. Webinaarissa oli mahdollista esittää kysymyksiä, joihin vastasimme sekä chätissä että keskustellen webinaarissa. Lopuksi käytiin aktiivista keskustelua, ja osallistujat esittivät kysymyksiä.

Voimaa ruuasta -hanke toimii Varsinais-Suomen ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueilla ja tarjoamme alueille ikäihmisten ravitsemus tukevaa

  • Puhelinneuvontaa
  • Luentoja
  • Ryhmävalmennusta
  • Koulutusta
  • Esitteitä hyvästä ravitsemuksesta

Lisävinkkejä ja materiaalia löytyy YouTube-kanavalta: Voimaaruuasta ja nettisivuilta www.gery.fi sekä www.voimaaruuasta.fi.

 

 

Kommentoi ensimmäisenä

Kirjoita kommentti