0

Voimaa ja iloa ruuasta -valmennukset verkossa onnistuvat

Kulunut vuosi on ollut täynnä yllätyksiä ja se on ollut monella tavalla vaikea meille kaikille. Erityisesti ikäihmisillä on ollut huolta omasta tai läheisten terveydestä. Mieltä virkistävät tapaamiset harrastusten ja liikunnan parissa ovat vähentyneet. Yksinäisyyden kokemus on myös monilla lisääntynyt. Kaipaamme tapaamisia, ryhmäliikuntaa, yhdessä ruokailua ja arkipäivän ihania halauksia.

Toisaalta pitkään puhuttu digiloikka on ottanut ison harppauksen eteenpäin. On tullut tutuksi zoomit, teamsit ja muut yhteydenpitopalvelut. Kaikilla ei ole kuitenkaan mahdollisuutta, osaamista tai halua liittyä verkon kautta tapahtuvaan yhteydenpitoon. On ollut tärkeää kuulla palautetta sekä onnistuneista netin kahvikutsuista, ryhmäohjauksesta ja kauppa-asioinnista että toisaalta haasteista selvittää puhelimitse, miten ottaa käyttöön selain ja liittyä sovelluksen kautta ryhmiin.

Olemme Voimaa ruuasta -toiminnassa miettineet uusia tapoja lähestyä ikäihmisiä ja ammattilaisia hyvän ruuan ja ravitsemuksen merkeissä. Syksyn alussa ikäihmisille suunnitellut luennot siirtyivät verkkotapahtumiksi. Otimme lisäksi käyttöön säännölliset ”Voimaa ja iloa ruuasta” -verkkovalmennukset, joihin voi vapaasti osallistua ilman erillistä ilmoittautumista ajastetun linkin avulla. Ikäihmisten aktiivisuus on ollut positiivinen yllätys ja palaute myönteistä. Osallistujia on ollut eri puolilta Suomea, ja mukana on ollut myös ryhmiä.

Tapasimme lokakuussa kaksi aktiivista eläkeläistä, jotka kertoivat omista arjen valinnoistaan ja tavoistaan toteuttaa hyvää ja heille sopivaa ruokavaliota. Kerromme lehdessä myös uusista ikäihmisiä koskevista uusista ravitsemustutkimuksista, luustoterveyden edistämisestä ja tunteiden merkityksestä syömisen hallinnassa. Toivotamme tervetulleiksi ikäihmiset ja heitä ohjaavat ammattilaiset osallistumaan Voimaa ruuasta -toimintaan ja tutustumaan uuteen viestintä- ja ohjausmateriaaliimme.

Kirjoittaja on Geryn toiminnanjohtaja, dosentti Merja Suominen.

Kommentoi ensimmäisenä

Kirjoita kommentti