Voimaa ruuasta -teko

Voimaa ruuasta -teko ilahduttaa ja ravitsee senioriruokailijaa. Tavoitteena on nostaa esiin pieniä ja isoja tekoja, jotka voimaannuttavat ja ravitsevat kehoa ja mieltä. 1000 euron arvoisen palkinnon saaja julkistetaan Voimaa ruuasta -viikolla helmikuussa vuonna 2020.

Voimaa ruuasta -teko palkitaan nyt ensimmäistä kertaa ja sen jälkeen vuosittain. Se myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on myönteisellä tai innovatiivisella tavalla edistänyt ikäihmisten ruokailua, ravitsemusta, toimintakykyä ja elämänlaatua.

Tule mukaan ja ilmoita ideasi!

Voittajan valinnassa käytettävät muut kriteerit ovat:

  • ajankohtaisuus 
  • innovatiivisuus
  • yhteiskunnallinen vaikuttavuus

Palkinto myönnetään hakemusten perusteella ja palkittavan teon päättää ikääntymisen asiantuntijoista koostuva puolueeton arviointiraati. Voittajaorganisaation toivotaan käyttävän palkintosumma (1 000 euroa) hankkeisiin, jotka edelleen edistävät ikääntyneiden ravitsemusta.

Teot voivat olla erilaisia ja erilaisten tahojen järjestämiä tekoja, jotka ovat lisänneet ruokaan, ruokailuun, liikuntaan, yhdessä syömiseen tai ruuasta puhumiseen liittyvää toimintaa. Ne voivat olla esimerkiksi hyvinvointia tukeva tapahtuma, viestinnällinen kampanja, kotona asumisen tukemiseksi käyttöön otettu sovellus, uudenlainen ryhmätoiminta, pitkäaikaishoivassa tai ruokapalvelussa tehty muutos vaikkapa asiakkaan kuulemiseen, aktivointiin tai ruokailuympäristöön.

Gery ry haluaa laittaa hyviä tapoja kiertoon, eli kertoa toteutuneista teoista Suomessa. Toivomme hakemuksiin kuvia ja/tai videoita, joiden levittämisestä sovitaan kilpailun ratkettua.

Kilpailun aikataulu

Hakemuksen tulee olla Geryssä alaolevalla lomakkeella 20.12.2019 klo 16 mennessä. Osallistumimnen on nyt päättynyt.

Arviointiraati tutustuu kaikkiin hankkeisiin. Voittaja julkistetaan ja palkitaan Voimaa ruuasta -viikon tapahtumassa 4.2.2020 Helsingissä.

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Merja Suominen, Enable JavaScript to view protected content.